B-reeks

In deze groep kan men al iets rustiger werken, omdat er niet steeds nieuwe honden bijkomen. Het is een stabiele groep met jonge honden die toelaten de basisoefeningen wat uit te breiden.

Sociale opvoeding en een vertrouwensband kweken staan centraal in dit leerproces tussen hond en baasje, omdat men al wat langer aan het trainen is en men ook reeds resultaten kan zien. Het geeft een positieve motivatie en men kan de hond al wat langer rustig laten liggen. Het is de bedoeling dat hij rustig naast zijn begeleider kan wandelen. Deze reeks geeft de mogelijkheid onze hond voor te bereiden op het behalen van zijn brevet (officieel uitgereikt door de Koninklijke maatschappij Sint-Hubertus, maar de hond moet minstens 1 jaar oud zijn). Alvorens te slagen in het brevet, dient men nog een socialisatieproef af te leggen. Na het slagen van deze proef, kan de hond verder voor het brevet. Voor de socialisatietest dient de hond minimum 9 maand oud te zijn. Het behalen van het brevet is natuurlijk geen verplichting. Men kan gerust verder blijven trainen in de hogere reeksen.

Aandachtsoefeningen

Volgen vast/los (meestal gaat men hier nog aangelijnd volgen)  l  ter plaatse blijven  l  apporteren  l  de belangrijkste houdingen  l  afwerking van 'voet' en 'zit voor'  l  spelen en belonen  l  socialisatieoefeningen  l  het begin van de onderbreking (meelopen en terplekke laten liggen)  l  toestellen/lawaai  (vaste en bewegende toestellen) / ergens door en onder een toestel voor de honden  l  werken buiten het terrein  l het voorstellen van de hond  l  voedsel negeren  l  de hond terug naar zijn plaats sturen.

Na het afleggen van een geslaagde proef kan men overgaan naar Reeks C.

1. Slalom : met leiband, 5 geleiders + hond op 1 rij.
2. 1 minuut blijven liggen : de hond wordt buiten de rij gelegd, terwijl de geleider terug plaats neemt in de rij.
3. Oproepen : na 1 minuut wordt de hond opgeroepen.
4. Standen : hond aan de voet, liggen, zit, liggen, zit.
5. Voedsel weigeren : lokaas wordt aangeboden, niet geworpen.
6. Apporteren : de hond moet de geworpen apport terug brengen, onbeperkte bijbevelen (max. 1 minuut).

Trainingsuren

donderdag 20u40 - 21u40
zondag 11u10 - 12u00B-reeks