C-reeks

Uitbreiding en afwerking van de oefeningen. In deze reeks mag je rechtstreeks beginnen indien je reeds het brevet van van K.M.S. Hubertus hebt behaald.

De oefeningen die hier gegeven worden zijn aangepast aan het debutantenprogramma van Sint-Hubertus, maar of je nu wedstrijden speelt of niet… Deze oefeningen komen steeds van pas in het dagelijkse leven van hond en baasje. Een goed opgevoede hond is leuk voor de omgeving waarin men zich beweegt. Het is leuk jouw hond te kunnen meenemen op een terrasje, of al wandelend door een winkelstraat.

Aandachtsoefeningen

Vast en los volgen  l  ter plaatse kunnen blijven  l  apporteren  l  de belangrijkste houdingen op afstand doen, in of uit het zichtsveld van de hond en al dan niet met afleiding  l  onderbreken  l  terug naar zijn plaats sturen  l  toestellen / lawaai  (vaste en bewegende toestellen / ergens door en onder een toestel voor de honden)  l  werken buiten het terrein  l  het voorstellen van de hond  l  voedsel negeren.

Na het afleggen van een geslaagde proef kan men overgaan naar Reeks D.

1. Slalom : zonder leiband, 5 geleiders + hond op 1 rij.
2. 1 minuut liggen : 15 meter van de andere honden, geleiders uit het zicht van de hond.
3. Voedsel weigeren : (geleider nog steeds uit zicht van de hond) lokaas wordt aangeboden na 1 minuut liggen (niet werpen), geleider komt naast hond staan en dan pas is de oefening gedaan.
4. Standen : zonder leiband, naast de geleider, hond aan de voet, liggen, zit, recht en terug liggen.
5. Apporteren : de hond moet wachten, de apport wordt in een band gelegd op 10 meter afstand, hond brengt apport, onbeperkt aantal bijbevelen (max. 1 minuut).

Trainingsuren

donderdag 20u40 - 21u30
zondag 11u10 - 12u00C-reeks