Bestuurslid

Isabel Berckmoes

In heel mijn leven is de hond een trouwe vriend geweest. Ik kan me geen leven zonder hond voorstellen.

Toen onze Dalmatier, Zohra, ouder begon te worden, ben ik actief op zoek gegaan naar een ras dat bij mij en mijn partner én onze levensstijl paste.

De zoektocht heeft een jaar geduurd. We zijn natuurliefhebbers, varen dikwijls met de kano, wandelen graag en kamperen hoort daarbij. De hond moest dus actief zijn, van water houden, een aardig karakter hebben, gemakkelijk op te voeden zijn, een onderhoudsvriendelijke vacht hebben en middelgroot van formaat zijn.  Zo kwamen we uit bij een oude liefde van mij, de Labrador Retriever.

Van zodra Jacky (°12/05/2010), een bruine labrador, in ons leven kwam, heb ik geen minuut spijt gehad van deze keuze.

De ‘gemakkelijke’ opvoeding was echter een uitdaging. Gezien Jacky nogal levendig is, werd ik zo gepassioneerd door zijn opvoeding dat het een ware hobby werd. Ik bleef met hem naar de hondenschool gaan. Deze gedrevenheid bleef niet onopgemerkt waardoor ik gevraagd werd om mijn kennis te delen met anderen. Met mijn passie voor honden en mijn sociaal gevoel naar mensen toe, heb ik geen seconde getwijfeld. Zo ben ik instructeur geworden.

Gezien een hond een roedeldier is en blijft, kriebelde het om een tweede hond in huis te nemen.  Zo hebben we Emma (°01/07/2013) geadopteerd.  Zij is een kruising van een Jack Russel en een ruwharige Teckel.  

De ervaring leert dat consequentie, geduld en volharding prachtige resultaten geven.

Isabel

Isabel Berckmoes