Junior Reeks

Om de overgang van puppyklas naar A-reeks niet te bruusk te maken, kunnen hondjes van 6 tot 9 maand eerst nog terecht in de Junior reeks. Hier worden de basisoefeningen aangeleerd, maar het sociaal opvoeden van onze honden staat centraal in al deze oefeningen. Eén van de oefeningen is de voorstelling van de hond, waarbij het baasje de muil van de hond zal vastnemen. De hond moet dit toelaten, waarna de instructeur van dienst de hond zal betasten. Dit is een oefening die dient als basis voor het vergemakkelijken bij het bezoek aan de dierenarts.

Aandachtsoefeningen

Volgen naast de geleider  l  blijven zitten naast de geleider (op 1 meter/voor/achter/cirkel)  l  al spelend apporteren (los/vast)  l toesteloefeningen/lawaai (vast/bewegend/ergens onder en door/ongekend lawaai voor de hond enz…  l  al spelend belonen  l  voorstellen  l  verschillende houdingen  l  voet/zit voor (opgelet: de nadruk op blijven wordt hier aangeleerd en niet op 'zit voor') l  socialisatieoefeningen  l  werken buiten het terrein  l  voedsel negeren.

Na het bereiken van de leeftijd van 9 maand, overgang naar de reeks A, zonder proef.

Na het afleggen van een geslaagde proef kan men overgaan naar reeks B.

1. Wandeling : rechte lijn, met leiband, 2 meter voor groep van 5 geleiders + hond, keerwending (5 bijbevelen toegelaten).
2. 1 minuut blijven leggen (hond naast geleider met leiband).
3. Standen : zit/liggen.

Trainingsuren

donderdag 19u00 - 19u40
zondag 09u30 - 10u10Junior Reeks